![]() ![]() Ciabatta![]() Dessa italienska bröd är goda att fylla och blir allra bäst så här, med en surdegsgrund och mycket sälta. Du behöverKväll
Morgon
Gör så här:Rör samman ingredienserna till surdegen på kvällen. Täck bunken och låt stå, gärna något varmare än rumstemperatur, över natten.
På morgonen: lös jästen i surdegen från gårdagen och tillsätt vattnet. Rör ner olivolja och durumvetemjöl. Arbeta in vetemjölet, lite åt gången, tillsammans med saltet. Arbeta degen tills den är smidig och blank, cirka 10 minuter. Låt jäsa till dubbel storlek, det tar cirka 1 1/2-2 timmar. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den lite lätt. Dela i 12 bitar. Dra och vik bitarna till rektangulär och lite platt form och lägg ut på två plåtar med bakplåtspapper. Pensla med olivolja. Låt jäsa ytterligare cirka 1 timme. Förväm en plåt. Stjälp över bröden på den heta plåten och grädda mitt i ugnen i 225-250 graders ugnsvärme cirka 12 minuter. ![]() ![]() ![]()
|
|