![]() ![]() Enkelt grahamsbrödIbland behöver man ett bröd som är lätt att baka och som fungerar till det mesta. Det här receptet ger två limpor gott bröd. Du behöverFördeg
Bortgörning
Gör så här:Blanda ingredienserna till fördegen direkt i bunken till degblandaren/ hushållsassistenten. Låt stå varm tills degen jäst upp och bubblor bildats. Blanda ner filmjölken/ yoghurten och jästen. Knåda ner grahamsmjölet. Knåda i tio minuter. Tillsätt saltet och knåda sedan ytterligare fem minuter. Låt jäsa i bunken i cirka 45 minuter. Ta upp på ett mjölat bakbord, dela i två lika stora bitar. Forma till avlånga bröd och låt jäsa på plåt till dubbel storlek, cirka 50-60 minuter. Värm ugnen till 250 grader. Spruta gärna in lite vatten med en blomspruta för att få ånga och bättre yta på brödet. Sätt in bröden och sänkt till 200 grader efter fem minuter. Baka i ytterligare 30 minuter. Låt svalna något på galler innan bröden skärs. ![]() ![]() ![]() ![]() 21 april 2012
Jag glömde att he i oljan så innan jag stoppade in bröden i ugnen penslade jag på olivolja istället för vatten och det vart fantastiskt ändå! och det luktar himmelskt!! mycket bra bröd! och så enkelt och trivsamt att baka! ![]() ![]() ![]() ![]() 15 mars 2012
Jag undrar också vad "låt stå varm" betyder. Hur länge då? I rumstemperatur eller? Oklara instruktioner... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 7 augusti 2010
oj oj oj vilket bröd! :O det är otroligt lätt att baka (tack vare det utförliga & lätta receptet) och det var jätte gott, jag och min låtsas pappa sitter framför tvn och äter några varma nybakta mackor med smält smör på & varm oboy...mmh! :) helt otroligt gott alltså.. plus att det luktar gudomligt i hela huset! ABSOLUT värt den långa väntan på resultatet;) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 12 november 2011
Vadå låt stå varm?..ska man värma fingervarmt el vad menas? ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Ska det verkligen bara vara sammanlagt 15 gram jäst?