Förvara deg i kylskåpet?

Hej

Hur länge kan man förvara deg i kylskåpet och kan man frysa in degen? Är det någon deg (förutom surdeg) som är bättre lämpad att förvara kallt? Till sist är det någon skillnad med glutenfri deg och vanlig deg när det gäller förvaringen?

Tacksam för svar

- Åsa

Att förvara en jästdeg är problematiskt, eftersom jäsningen fortsätter i kylskåpstemperatur, om än långsammare. Rätt som det är har degen vällt ut över mjölkpaket, ost och grönsaker... Jäs gärna degar i kylen men följ recept eller ha lite koll! Långjäst bröd får ofta bra smak.

Även när det gäller din sista fråga är svaret detsamma. Däremot går det bra att frysa deg, men helst som utbakade frallor, baguetter eller vad det nu ska vara, för enkelhetens skull. Frys bröden när de jäst första gången och sedan bakats ut. Ta fram, låt tina och sedan jäsa upp ordentligt innan de gräddas.

Hoppas du är nöjd med svaren!



Recept och foto: Peppar och salt






Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Krutonger

Tillbehören som lyfter maten

Rätt tillbehör förvandlar vardagsmat till fest. Läckra krutonger lyfter soppan, salladen eller grytan!

buffemat.se


Glutenfritt

Glutenfritt helt enkelt

Peppar&Salt har glutenfria recept och inspiration till alla måltider! Din egen müsliblandning med mandel och quinoapuffar kan förgylla den gråaste vintermorgon.

Färdig glutenfri mjölmix behöver inte vara lösningen! Till brunchen smakar scones bäst, rykande heta. Vissa rätter är naturligt glutenfria, som risotto med smak av saffran. En krispig pizzabotten gjord på polenta räddar fredagsmyset och till efterrätt serveras förstås en tunn skiva lyxig chokladkaka tillsammans med grädde och färska bär...

 glutenfriarecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...