Hur bakar jag större sats bröd?

Om jag vill baka en större sats bröd men väljer att ha degen i 1 form i ugnen, ska man bara låta den vara i ugnen lite längre eller ska man även sänka tempen lite också för att inte få en för bränd yta?

- Diana

Som jag förstår det vill du baka en sats där varje bröd är större än det i receptet? Om du vill baka större limpor så behöver de längre gräddningstid. Sedan är det knepigt med temperaturen... Visst kan du behöva sänka den något, men välj i så fall att grädda på högre värme i början, så brödet får en bra start på gräddningen. En vanlig lösning är att sätta in brödet på 250 grader och sänka till 200 efter några minuter. Är det inte väldigt stora limpor kan du grädda färdigt dem i 200 grader, i annat fall sänk något.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Lars
16 december 2011

Hej!

Jag undrar om hur man lyckas att baka bröd i en mindre form. Sista gången var den inte bra bakad i miten? Med vänliga hälsningar.

Svar av Lars
16 december 2011

Jag brukar blanda råg sikt, vätemjöl och grovt rågmjöl.




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Julbröd

Hembakat bröd till jul

Det är dags att kavla upp ärmarna och starta årets julbak! Vörtbröd med mustig smak av pomerans och kryddnejlikor smakar utmärkt tillsammans med julens goda ostar.

hembakatbrod.se

Formbröd

Kom i form med hembakat bröd!

Ibland behöver man stöd i livet. Inte minst i köket. En form räddar ofta brödbaket och förvandlar den vekaste deg till härligt formbröd!

hembakatbrod.se


Pajrecept

Lättlagad fest!

Paj till helgen? Gör någon av de klassiska recepten eller en ny variant av paj med korv och champinjoner!

Jag har sagt det förut: Det måste inte vara svårt för att bli gott! Paj är festmaten som är lätt nog för en vardagskväll. Gör de enkla, klassiska pajerna köttfärspaj, broccoli- och ädelostpaj eller spenatpaj. Eller prova ett nytt recept på paj med korv och champinjoner!

Kanske fetaostpaj? Eller så satsar du på en läcker laxpaj...

God helg önskar pepparochsalt.se!

 pajrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...