![]() ![]()
Vad gör brödet mörkt?
![]() Gotlandslimpor är mörka, nästan svarta. Vad är det som gör dem så mörka?
- Linus
![]() Det finns flera saker som påverkar färgen på ett bröd. Självklart har det betydelse hur länge och vilken värme du gräddar det i. Högre värme och längre tid ger en mörkare yta på brödet. Penslar du sedan brödet med till exempel vatten och sirap eller olja mörknar det ytterligare. Inkråmet på brödet, men också ytan tar färg av vilket mjöl du använder. Grövre mjöl, rågmjöl ger mörkare färg. Sedan använder många bagerier mörk sirap och malt, som ger brödet en mörkare färg. ![]()
![]() 3 augusti 2020
Skriv din kommentar här! ![]() ![]() ![]()
![]() 3 augusti 2020
bvar är malt förnågot det gäller för mörkt matbröd ![]() ![]() ![]() ![]() 25 juli 2011
matbröd ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
vad är malt för något bakning av bröd