Var kan man köpa malt till bröd?

Var kan man köpa malt för brödbak?

- Teleskop

Jag har letat efter bakmalt i butik i många år men inte hittat det. Trist för den som vill prova att baka med malt! Själva får vi ta det från bagerigrossist men det går inte för privatpersoner.

Mitt tips är att använda baksirap. Den finns i butikerna och innehåller malt. Då får du i alla fall maltsmak på brödet.

Om någon vet var det finns att köpa för vanliga konsumenter så tipsa gärna!



Recept och foto: Peppar och salt



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av JO
28 juli 2020

maltmagnus.se

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
11 juni 2020

Finska butiken precis tv om rulltrappan i Hötorgshallen i Sthlm!

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Johan
15 juli 2020

Den har tyvärr stängt och flyttat ut på Internet. Det är synd att frakten är minst 69 kr...

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Bosse
24 maj 2020

Finns på Amazon.de. ”Backmalz”. Även intressanta mjöltyper m.m.

Handlar du för över 39€ totalt är frakten gratis, oberoende av vikten! Men kolla att det står så för dina produkter. Dvs att du kan köpa alla möjliga olika produkter, du ska bara över 39€ totalt.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hedvig
2 maj 2020

Malt finns i alla livsmedelsbutiker i Finland. Kaljamallas står det på påsen. I min grova limpa sätter jag drygt 1 dl Kaljamallas och får ett

sagolikt gott frukostbröd.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Göran ericsson
28 april 2020

Jag köper mältat korn på Ekobutiken i Umeå

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Maya
19 mars 2020

Handlar på Stockholms aeter & essencefabrik. Här kan man köpa i lösvikt!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
21 januari 2020

Jag har köpt malt i påse, ser ut som fint mjöl, i en ölbryggbutik på Bergsgstan i Malmö.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Agnes
27 november 2019

Finns nog i den finska butiken på Hötorget Stockholm...

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Lasse
17 februari 2016

Malt för brödbakning köper jag i Finland från nästan vilken större matvarubutik som helst.

Finns både olutmallas (ölmalt) och malt för bröd och memma.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Marjo
14 februari 2016

Jag bakar finska skärgårdslimpor o köper malt att baka med i finska affärer som finns lite här o där i vårt land. Det är en påse som det står olut mallas på. Detta kanske är ett gammalt inlägg men skriver ändå




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Småkakor

Lättbakat för alla

Baka kaka med barnen eller vill du bara ha en lättbakad och god kaka?

bakakaka.se

Kladdkakor

Kladdkakorna som alla älskar!

Vår nya, glutenfria kladdkaka är en kaka de flesta tål. Och som alla gillar!

kladdkakor.se


Formbröd

Kom i form med hembakat bröd!

Ibland behöver man stöd i livet. Inte minst i köket. En form räddar ofta brödbaket och förvandlar den vekaste deg till härligt formbröd!

Vägen till ett gott bröd är ofta att vara försiktig med mjölmängden. För mycket mjöl ger torra bröd som inte jäser upp som de ska. Men degen blir lätt vek (lös) med mindre mjöl och om man använder grovt mjöl eller mycket rågmjöl och då kan en form vara lösningen.
Baka klassiska fullkornsbröd med surdeg och massor av hela korn – perfekt till ost, kallskuret och till inlagd sill. Gör gott och enkelt rågbröd till frukostmackorna eller gör ett surdegsbröd med mycket råg, russin och pumpafrön. Eller till brytbrödet på morgonen.
Men inte bara grova bröd mår bra av stöd. Även ljusa och luftiga brödtyper blir bättre i for-men. En focaccia görs av en vek deg som jäser fina luftbubblor i en långpanna, prova en variant med ost eller med oliver! Och till det godaste rostbrödet krävs också en form – hembakat toastbröd är en oslagbar frukost. Håll formen helt enkelt, eller snarare – låt formen hålla din deg!

 hembakatbrod.se