![]() ![]() FranskbrödNybakat, frasigt och luftigt. Så tycker jag ett gott franskbröd ska vara! En god start på dagen... Du behöverFördeg
Deg
Gör så här:För att lyckas med franskbröd krävs det att du bakar med vetemjöl special eller annat starkt mjöl. Då får du lättare ett luftigt och högt bröd.
Blanda ingredienserna till fördegen och ställ dem att jäsa i kyl över natten eller fyra timmar i rumstemperatur. Lös sedan jästen och fördegen i vattnet, blanda ner alla övriga ingredienser utom salt och knåda med degblandare eller matberedare i 10 minuter. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 10 minuter. Låt degen jäsa 30 minuter i degbunken. Dela i två lika stora bitar och rulla till bullar. Låt degen vila fem minuter. Forma degen till två avlånga limpor, gör dem gärna smala och så höga som möjligt. Sätt in bröden i kall ugn. Sätt in en långpanna med vatten i botten och låt bullarna jäsa till dubbel storlek. Ta försiktigt ut bröden och värm ugnen till 250 grader. Sätt in bröden och spruta samtidigt in vatten i ugnen med en blomspruta. Efter fem minuter sänks temperaturen till 200 grader. Baka bröden i ytterligare 30-35 minuter. Låt svalna på galler och spruta gärna lite vatten på bröden när de kommer ur ugnen. ![]()
![]() 30 november 2015
Jag undrar varför man ska ta i saltet "senare", varför inte direkt? ![]() ![]() ![]() ![]() 10 januari 2013
Håller på att göra brödet nu, Har mätt exakt på allting. Men degen är snustorr!! Inser nu att jag inte borde haft i allt mjöl, men Står det 13 i receptet ska det väl också följas! Slänger i lite mer vatten så får vi se vad som händer... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 20 augusti 2012
Sjukt omständligt för att baka två fina bröd. Freestyla lite som jag gjorde, det blev bra ändå. Pendla med ägg och på med sesam. Tjong, 100% ![]() ![]() ![]() ![]() 5 augusti 2012
Känns som ett lite väl komplicerat recept på franska. Sedan känns det inte som vätskan och mjölmängden passar ihop. Iaf för mig så känns det som en smuldeg är skurblöt i jämförelse med både fördeg och deg. Får se resultatet snart :) ![]() ![]() ![]() ![]() 13 juli 2011
ska man ta ut langpannan med vattnet innan man varmer ugnen? ![]() ![]() ![]() ![]() 18 april 2010
![]() ![]() ![]() ![]() 10 mars 2010
Hej! Varfor ska man satta in brodet i kall ugn med en langpanna med vatten i botten ? Ska det vara kallt vatten eller varmt? Maste man spruta in vatten i ugnen? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
HELLO, MYCKET FINA RECEPT,1000-TACK.
SURDEG ÄR VAD VI SVENSKAR BEHÖVER FÖR MAGEN.
ALWINE MATTSSON.TACK.