![]() ![]() Grahamsbröd med durumvete![]() Luftigt och vackert bröd men med grahamsmjöl som ger lite grövre bröd och god smak. Lättbakat som passar till mat eller frukostbröd. Du behöver
Gör så här:Lös jästen i det kalla vattnet och tillsätt mjölsorterna lite i taget medan du rör eller knådar med maskin. Avsluta med oljan ochn honungen och knåda nu i 10 minuter om du använder hushållsassistent eller liknande. Knådar du för hand så lägg på ytterligare fem minuter. Tillsätt saltet och knåda fem minuter till. Låt nu degen jäsa 30 minuter i degbunken, gärna under en bakduk. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i två bitar. Undvik att trycka ut luften ur brödet utan vik försiktigt degen på längden så du får en limpa. Lägg limporna på baklåpstpapper eller smörj en plåt och låt limporna jäsa i cirka 45 minuter eller tills de nått dubbel storlek. Värm ugnen till 250 grader och sätt in en ugnsfast skål med vatten i botten. Ångan gör att brödet jäser upp bättre i ugnen och får finare skorpa. OBS! När du öppnar ugnsluckan kommer ugnen att vara full av het ånga - akta händer och ansikte, det är lätt att bränna sig på ånga! Sätt in bröden i nedre delen av ugnen och grädda i fem minuter. Sänk värmen till 200 grader och grädda yttrligare 30 minuter. Låt bröden svalna på galler och servera dem med med ostar på en buffé eller som bröd till maten. ![]() ![]() ![]()
|
|