![]() ![]() HålkakorMjuka, lite söta och smakrika rågkakor som passar perfekt till ostsmörgåsen! Ett recept från tiden då jag drev café. Du behöver
Gör så här:4 hålkakor. Lös jästen i det kalla vattnet. Tillsätt olja, sirap, kryddor och salt. Knåda i rågmjölet och tillsätt vetemjölet under knådning (med matberedare/ degblandare). Låt degen knåda i 12 minuter med maskin. Låt nu degen jäsa i bunken i 40-60 minuter. Den ska jäsa upp ordentligt. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela i fyra lika stora delar. Forma till runda limpor, låt vila i fem minuter. Platta eller knåda ut till drygt centimetertjocka kakor. Lägg glest på plåt med bakplåtspapper och nagga. Ta ut ett hål i mitten med ett mått eller ett litet glas. Pensla kakorna med vispat ägg eller mjölk. Låt nu rågkakorna jäsa till minst dubbla höjden, cirka 40-60 minuter. Sätt in plåten i 250 graders värme och sänk till 200 efter fem minuter. Kakorna gräddas i mitten av ugnen i cirka 18 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Ett bröd som passar fint att frysa! ![]() ![]() ![]() ![]() 16 juli 2011
![]() ![]() ![]() ![]() 24 januari 2011
Bra recept! men om man lägger till nån dl mjöl plus lite till utbakningen så blir inte degen så kletig. Jag använde brödkrydda istället vilket är minst lika got att ha i, ca 3-4 tsk. ![]() ![]() ![]() ![]() 21 augusti 2010
Jag följde receptet och degen blev så tung och hård så att maskinen gick sönder, bakade ändå klart och bröden blev platta och torra. Dagen efter gjore jag om bröden och använde ungefär lite mer än hälften av mjölmängden och bröden blev lyckade fast jag fick knåda för hand denna gång. ![]() ![]() ![]() ![]() 28 augusti 2010
Dessa blev supergoda! Bytte ut kryddorna lite bara då jag inte gillar anis, kan ta bort ca 100g mjöl också så blir det perfekta! Mums! ![]() ![]() ![]() ![]() 30 oktober 2010
samma problem som maria. Supertorr deg, tänkte försöka rädda den med en massa mer vätska nu.. Blir förmodligen sisådär. Skulle följt känslan istället för receptet :) ![]() ![]() ![]() ![]() Beklagar! Vid omräkning till en mindre mängd degvätska har receptet blivit fel! Nu är det rättat och vi hoppas ni ska lyckas bättre med baket! ![]() ![]() ![]()
|
|
Är receptet åvan ok nu?