![]() ![]() Havrebröd![]() Goda och mjuka bröd som passar utmärkt till ostmackan på utflykten! Havren hjälper till att ge mjukheten. Du behöverDag 1
Dag 2
Gör så här:Dag 1: Blanda ingredienserna till fördegen i degbunken. Knåda ihop till en slät smet och låt stå i rumstemperatur under natten. Täck med bakduk. Dag 2: Tillsätt ljummet eller kallt vatten till fördegen och lös jästen däri. Blanda ner olja, sirap och malt. Knåda i mjölet och knåda med degblandare eller hushållsassistent i 10 minuter. Tillsätt saltet och knåda ytterligare fem minuter. Låt degen jäsa i bunken till dubbel storlek, cirka 50 minuter. Dela i åtta bitar, forma till runda bröd, kavla ut och nagga. Lägg två brödkakor på varje plåt och pensla eventuellt med lite filmjölk. Strö lite havregryn över som dekoration. Låt nu bröden jäsa till dubbel storlek, cirka 60 minuter. Baka av i 250 grader i cirka 15 minuter. Låt svalna under bakduk på galler. * Bakmalt kan vara svårt att få tag på i vanliga butiker. Du kan välja att använda baksirap i stället, den innehåller malt. ![]() ![]() ![]()
|
|