![]() ![]() Olivbröd i långpanna![]() Gott och snabbakat bröd som är tänkt som tilltugg till maten. Du behöverDeg
Fyllning
Gör så här:Den här degen ska vara vek, det vill säga, den ska vara så lös att den kan hällas ner i plåten utan att formas till ett bröd. Blanda alla ingredienserna till degen utom salt. Knåda med matberedare/ degblandare i tio minuter. Tillsätt saltet och knåda ytterligare fem minuter. Tillsätt tomaterna men spara en matsked till dekoration. Tillsätt oliverna men spara 1/2 dl till dekoration. Blanda ner oreganon. Låt degen vila cirka 10 minuter eller tills jäsningen börjar komma igång. Klä en långpannan med bakplåtspapper. Strö mjöl i botten och häll ut degen, tryck ut den jämnt i hela pannan med mjölade händer. Strö tomater över ytan, tryck ner oliverna i brödet och ringla över lite olivolja. Låt brödet jäsa i cirka 30 minuter. Sätt in plåten i 250 grader. Efter fem minuter sänks värmen till 200 grader. Grädda ytterligare cirka 10 minuter. Låt brödet svalna på galler några minuter innan det skärs i bitar och serveras nygräddat. ![]() ![]() 19 februari 2011
Är inte detta en sorts foccacia? ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Snabbakat bröd? Det tog 2h.. Hade varit toppen med en översättning av hur många deciliter 650g mjöl är.