![]() ![]() Ostbröd i långpanna![]() Ett snabbt och gott bröd som passar fint som tilltugg till mat eller på buffén. Du behöverDeg
Fyllning
Gör så här:Den här degen ska vara vek, det vill säga, den ska vara så lös att den kan hällas ner i plåten utan att formas till ett bröd. Blanda alla ingredienserna till degen utom salt. Pressa ner vitlöksklyftorna i degen tillsammans med hälften av sesamfröna. Knåda med matberedare/ degblandare i tio minuter. Tillsätt saltet och knåda ytterligare fem minuter. Tillsätt 1,5 dl av osten och knåda försiktigt ner den. Låt degen vila cirka 10 minuter eller tills jäsningen börjar komma igång. Klä en långpannan med bakplåtspapper. Strö mjöl i botten och häll ut degen, tryck ut den jämnt i hela pannan med mjölade händer. Strö ut osten jämnt på hela brödet och avsluta med att strö sesamfrön över osten. Låt brödet jäsa i cirka 30 minuter. Sätt in plåten i 250 grader. Efter fem minuter sänks värmen till 200 grader. Grädda ytterligare cirka 10 minuter. Låt brödet svalna på galler några minuter innan det skärs i bitar och serveras nygräddat. ![]() ![]() 25 maj 2011
Stämmer verkligen receptet? Jag var tvungen att andvända i alla fall en dl extra vatten för att det inte skulle torrt. Får inte heller mängden salt att stämma. Tolv gram salt blir i alla fall 4 tsk, för dem ska väl vara rågade? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Tapio här..Fick sätta 3 Dl mer vatten. det räckte mad 2 tsk salt..