Pestobröd i långpanna

Gott, smakrikt och enkelt. Ett snabbt bröd till maten eller buffén!

Du behöver

Deg

  • 5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 650 g manitoba cream eller vetemjöl special
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 tsk salt, 12 g

Fyllning

  • 2 msk grön pesto
  • 2 dl rostade solroskärnor
  • (gräslök till dekoration)

Gör så här:

Blanda alla ingredienserna till degen utom salt. Blanda ner 1,5 dl av solroskärnorna. Knåda med matberedare/ degblandare i tio minuter. Tillsätt saltet och knåda ytterligare fem minuter.

Låt degen vila cirka 10 minuter eller tills jäsningen börjar komma igång.

Klä en långpannan med bakplåtspapper. Strö mjöl i botten och häll ut degen, tryck ut den jämnt i hela pannan med mjölade händer.

Stryk ut peston över hela brödet och strö över resten av solroskärnorna.

Låt brödet jäsa i cirka 30 minuter.

Sätt in plåten i 250 grader. Efter fem minuter sänks värmen till 200 grader. Grädda ytterligare cirka 10 minuter.

Låt brödet svalna på galler några minuter innan det skärs i bitar och serveras nygräddat.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Jessica
24 oktober 2011

hej jag gillar bröd


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Fettisdagen!

Semlans högtid!

Äntligen är semmeldagen här! Baka de bästa semlorna själv och fira!

semlor.nu

Scones

Pepparkaka

Scones är mer än ett snabbakat fikabröd. Prova pepparkaksscones!

scones.se


Pajrecept

Bekväma pajer

Paj är latmat. Sköter sig själv i ugnen och kan lagas i förväg. Smart och gott!

En smidigare maträtt än paj är svårt att tänka sig. Möjlig att fylla med det du har hemma och variera i det oändliga. Tål att lagas i förväg och värmas när gästerna kommer. Perfekt att ha i frysen när det är bråttom. Självklar på buffén, som lunch, till helgmiddagen… De flesta pajer går dessutom att äta både varma och kalla – bra matsäcksmat.
Variera den klassiska köttfärspajen och gör köttfärspaj med fetaost. Prova viltfärspaj eller lammfärspaj – smakrikt och ett bra miljöval om du väljer kött. Gillar du pajer med ost finns förutom klassiker som västerbottenostpaj, varianter på fetaostpaj och god chèvrepaj. En kikärtspaj eller tomatpaj blir ett bra tillbehör på buffén eller som en enkel, kryddig lunch!

 pajrecept.se