![]() ![]() Pestobröd i långpanna![]() Gott, smakrikt och enkelt. Ett snabbt bröd till maten eller buffén! Du behöverDeg
Fyllning
Gör så här:Blanda alla ingredienserna till degen utom salt. Blanda ner 1,5 dl av solroskärnorna. Knåda med matberedare/ degblandare i tio minuter. Tillsätt saltet och knåda ytterligare fem minuter. Låt degen vila cirka 10 minuter eller tills jäsningen börjar komma igång. Klä en långpannan med bakplåtspapper. Strö mjöl i botten och häll ut degen, tryck ut den jämnt i hela pannan med mjölade händer. Stryk ut peston över hela brödet och strö över resten av solroskärnorna. Låt brödet jäsa i cirka 30 minuter. Sätt in plåten i 250 grader. Efter fem minuter sänks värmen till 200 grader. Grädda ytterligare cirka 10 minuter. Låt brödet svalna på galler några minuter innan det skärs i bitar och serveras nygräddat. ![]() ![]() ![]()
|
|
hej jag gillar bröd