![]() ![]() Pitabröd![]() Pitabröd är platta, runda bröd som går att fylla med många goda fyllningar. Lättare att baka än de ser ut! Och mycket godare än färdigköpta... Du behöver
Gör så här:20 stycken Värm vattnet fingervarmt och lös jästen i det. Tillsätt sockret, saltet och knåda in vetemjölet med degblandare/ hushållsassistent. Knåda i tio minuter eller tills degen är elastisk. Låt degen jäsa i bunken i cirka 30 minuter. Ta upp på bakbord och dela i 20 lika stora bitar. Rundriv, forma till bullar som du tummar eller kavlar ut tunt. Värm ugnen med en plåt i till 275 grader. Lägg pitabröden på den varma plåten och grädda i cirka 4 minuter. Bröden kommer att "blåsa upp sig" i ugnen och bilda en ficka i mitten. OBS! Passa bröden mycket noga... Det krävs nästan att du tittar på dem hela tiden, de är lätt att bränna ytan. Låt svalna något på galler innan servering. Bröden kan antingen skäras med en skåra och fyllas eller delas i halvor och fyllas. Det går fint att frysa pitabröd. Tina och värm försiktigt i ugn i 125-150 grader. ![]() ![]() ![]() ![]() 16 december 2011
Jag tycker detta recept ljuger lite när det står att det ska bli 20 stycken. Den första plåten jag gjorde, med storlek som enligt receptet (20 st) blev jättesmå. Dubblade därför storleken på den andra plåten och då tycker jag de blev mer lagom! :) Ska snart prova hur smaken blev ;) ![]() ![]() ![]() ![]() 10 november 2011
Ska testa ! :D ![]() ![]() ![]() ![]() 21 mars 2010
super gott...och enkelt :) Hade kyckling inne i min pitabrod... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Kan man knåda degen för hand äger ingen hushållsassistent nämligen....