![]() ![]() RågsurdegSurdeg är en bra grund för ett gott bröd. Blanda en surdeg och förvara i kylskåpet, så har du alltid surdeg till hands! Du behöverDag1
Dag4
Gör så här:Surdegen måste göras några dagar i förväg och kan sedan förvaras i kylskåp. När du bakar med surdegen fyller du på mjöl och vatten så att surdegen hålls i samma mängd.
Dag 1. Blanda samman lika delar rågmjöl och vatten, 200 gram mjöl och två dl vatten. Rör slätt. Tillsätt en matsked honung. Dag3. Ställ burken i rumstemperatur i två- tre dagar. Fyll sedan på med lika mycket vatten två dl och 200 gram rågmjöl. Låt stå ytterligare en dag och surdegen är färdig att användas. ![]() ![]() ![]() ![]() 10 november 2011
Men finns det inget recept på hur jag använder degen sen? Eller ska det inte vara mer i surdegsbrödet? Ugnstemperatur och tid etc. Sorry men jag har aldrig bakat surdegsbröd förr :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 maj 2011
Ska man täcka med lock eller plast innan man ex ställer burken på köksbänken? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 oktober 2009
Skall provas, finns inget godare än surdegsbröd, och det sägs ju att det är nyttigare än "köpebröd" Då menar jag inte bara alla konserveringsmedel, det är ju rätt självklart! Men det blir väll mer GI vänligt eller? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 29 oktober 2010
Enligt bakasurdeg.se så är surdegsbröd betydligt nyttigare än köpebröd. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
på vilket sätt är 200g rågmjöl och 2 dl vatten lika delar? Min deg blir till en klump och det är väl inte meningen? Vad blev fel?