![]() ![]() Skånskt skållat brödEtt sött och lite grovt bröd i klassisk skånsk stil, bakat i långpanna. Du behöverDag 1
Dag 2
Gör så här:Dag 1: Slå det kokande vattnet över resten av ingredienserna. Låt stå övertäckt över natten. Dag 2: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken, ta kastrullen från värmen och lös sedan jästen i mjölkblandningen. Rör ner i den skållade blandningen från dag 1. Tillsätt salt, sirap, linfrön och grahamsmjöl, därefter det mesta av vetemjölet i omgångar. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den i tio minuter för hand eller fem minuter i maskin. Smörj en långpanna. Kavla eller pressa ut degen tills den är ungefär lika stor som långpannan, flytta sedan över den. Skär i 24 rutor med mjölad kniv. Låt jäsa i 45 minuter. Grädda längst ner i ugnen på 200 grader i ungefär 20 minuter. Knacka på brödet, om det låter ihåligt är det färdigt. Lossa kanterna och stjälp upp kakan på ett galler, låt svalna. Pensla gärna med uppvispat ägg och strö över pumpa- eller solrosfrön före gräddningen. ![]() ![]() ![]()
|
|