Snabba baguetter

Behövs det nybakat bröd till soppan ikväll? Snabbakade baguetter är svaret.

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 120 g grahamsmjöl (2 dl)
  • ca 500 g vetemjöl special (8-9 dl)
  • 1 ägg

Gör så här:

8 st.

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt rapsolja och salt. Tillsätt först grahamsmjölet och därefter det mesta vetemjölet, lite åt gången, tills det bildar en deg som släpper från bunkens kanter. Arbeta gärna en stund i bunken. Låt jäsa i 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta ihop till en slät deg. Dela i 8 bitar och rulla ut till smala baguetter. Lägg på plåt med bakplåtspapper och skåra dem med en vass kniv. Vispa upp ägget och pensla baguetterna. Låt jäsa ytterligare 30-40 minuter. Grädda dem i 225 grader i cirka 12 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av osignerat
25 mars 2012

sååå goda asså !!!!!!!!!!


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Småkakor

Smått är gott!

Baka sju sorters småkakor och bjud på klassiskt kafferep. Börja med kolakakorna!

smakakor.se

Risotto

Snabbt med stil!

En krämig risotto är snabblagad festmat. En variant med salami värmer med stil!

risotto.nu


Efterrätter

Maräng

Påsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng!

Alla som någon gång haft höns förstår varför vi äter ägg just till Påsk... Det är nu som äggen kommer! Och även om du kanske inte har egna höns så finns ekologiska ägg att köpa i snart sagt varje butik.

Ägg ingår ju i många av våra vanligaste bakverk. Tänk dig en solgul sockerkaka, fortfarande varm... Eller våra älskade pannkakor!

Koka inte alla ägg i påsk utan spara några och laga en härlig fruktmaräng som avslutning på en riktigt påskmiddag! Mjuk maräng som täcke till frukt eller bär lyfter fram smaken på en fint sätt. En utmärkt efterrätt som passar fint till helgen!

Glad påsk önskar pepparochsalt.se!

 efterratter.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...