Snabba baguetter

Behövs det nybakat bröd till soppan ikväll? Snabbakade baguetter är svaret.

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 120 g grahamsmjöl (2 dl)
  • ca 500 g vetemjöl special (8-9 dl)
  • 1 ägg

Gör så här:

8 st.

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt rapsolja och salt. Tillsätt först grahamsmjölet och därefter det mesta vetemjölet, lite åt gången, tills det bildar en deg som släpper från bunkens kanter. Arbeta gärna en stund i bunken. Låt jäsa i 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta ihop till en slät deg. Dela i 8 bitar och rulla ut till smala baguetter. Lägg på plåt med bakplåtspapper och skåra dem med en vass kniv. Vispa upp ägget och pensla baguetterna. Låt jäsa ytterligare 30-40 minuter. Grädda dem i 225 grader i cirka 12 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av osignerat
25 mars 2012

sååå goda asså !!!!!!!!!!


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Formbröd

Kom i form med hembakat bröd!

Ibland behöver man stöd i livet. Inte minst i köket. En form räddar ofta brödbaket och förvandlar den vekaste deg till härligt formbröd!

hembakatbrod.se

Pajrecept

Lättlagad fest!

Paj till helgen? Gör någon av de klassiska recepten eller en ny variant av paj med korv och champinjoner!

pajrecept.se


Midsommar

Matjessill i ny kostym!

Sill till nypotatis är klassisk midsommarmat. Det är enkelt att själv krydda matjessillen!

Färskpotatis, späda salladsblad, gräslök, gräddfil… också matjessill. Ofta serverar vi sillen kryddad som den är men på några minuter kan du lätt variera smakerna på midsommarbordet. Blanda en god citronmatjessill som passar bra till potatisen. Gör enkel och klassisk matjeröra att servera på hårt bröd. Eller krydda snabbt med vitlök och chilisås… Bottna serveringsfatet med salladsblad, kall, skuren potatis och toppa med sillen. Eller gör en ljummen potatissallad med bacon och tomat – mättande som passar både midsommar och brunch dagen efter! Trevlig midsommar önskar pepparochsalt.se!

 sillrecept.se