Snabba baguetter

Behövs det nybakat bröd till soppan ikväll? Snabbakade baguetter är svaret.

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 120 g grahamsmjöl (2 dl)
  • ca 500 g vetemjöl special (8-9 dl)
  • 1 ägg

Gör så här:

8 st.

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt rapsolja och salt. Tillsätt först grahamsmjölet och därefter det mesta vetemjölet, lite åt gången, tills det bildar en deg som släpper från bunkens kanter. Arbeta gärna en stund i bunken. Låt jäsa i 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta ihop till en slät deg. Dela i 8 bitar och rulla ut till smala baguetter. Lägg på plåt med bakplåtspapper och skåra dem med en vass kniv. Vispa upp ägget och pensla baguetterna. Låt jäsa ytterligare 30-40 minuter. Grädda dem i 225 grader i cirka 12 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av osignerat
25 mars 2012

sååå goda asså !!!!!!!!!!


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Torsdag

Ärtsoppan

Traditionell ärtsoppa på torsdag eller omväxling mitt i veckan? Ja tack till soppa!

sopprecept.se

Kladdkakor

Krispigt

Varför ska alltid barnen ha ensamrätt till knasiga sötsaker? Baka en krispigt kladdig kaka med chokladpuffar!

kladdkakor.se


Efterrätter

Klassiskt!

En god efterrätt kan lyfta vilken måltid som helst! Varför inte en klassisk pudding?

Efterrätter kan vara stora konstverk, perfekt komponerade och fint dekorerade. Men en klassisk, rejäl efterrätt kan många gånger passa minst lika bra. Många äldre rätter är både lättlagade och fungerar bra till vardagsmaten.

Laga en god Ris a la malta som avslutning på middagen, eller prova den gammaldags efterrätten Änglamat till helgen.

Kanske en god Frukmaräng, en smakrik Saffranspannkaka eller en lättlagad Mannagrynspudding.

Klassisk och enkelt brukar sällan vara fel!

 efteratter.se