![]() ![]() Syrat grahamsbröd![]() Gott bröd till maten! Otroligt smakrikt och långjäst bröd som är värt att väntas på. Du behöverDag 1
Dag 2
Gör så här:Dag 1 Blanda samman vatten, surdeg och mjöl till en slät smet. Låt stå i rumstemperatur i minst fyra timmar, gärna till nästa dag. Dag 2 Blanda ner vatten, jäst och solroskärnor i fördegen. Blanda ned mjölet och knåda samman med degblandare eller hushållsassistent i 10 minuter. Tillsätt olja och salt och knåda ytterligare fem minuter. Låt degen jäsa i cirka 60 minuter i degbunken. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela i fem lika stora delar. Forma till runda bollar och låt vila i fem minuter. Forma nu till avlånga limpor. Låt limporna jäsa på plåten till dubbel storlek, cirka 60 minuter. Häll vatten i botten av en långpanna och sätt in i ugnen. Värm till 250 grader och sätt in bröden mitt i ugnen. (OBS! Se upp för vattenångan som är lätt att bränna sig på när man öppnar luckan!) Grädda i fem minuter. Sänk sedan värmen till 200 grader och grädda i ytterligare 40 minuter. Låt bröden svalna på galler. ![]() ![]() ![]()
|
|