![]() ![]() Vitlöksbröd, vitlöksbaguette![]() Nästan färdiggräddade fylls baguetterna med vitlökssmör - oemotståndligt. Du behöverKväll
Morgon
Vitlökssmör
Gör så här:Kväll: Lös jästen i vattnet, rör ner mjölet och låt stå med lock eller folie i kylskåp över natten.
Morgon: Lös jästen i fördegen från kvällen, tillsammans med vattnet. Blanda ner grahamsmjöl, salt och sedan vetemjölet lite åt gången. Arbeta degen tills den blir smidig och elastisk, cirka 10 minuter. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek, cirka 1 timme. Ta upp degen på bakbordet. Dela i 6 bitar och forma baguetter, som antingen vrids eller skåras. Låt jäsa med bakplåtspapper uppdraget mellan baguetterna i cirka 45 minuter. Grädda baguetterna mitt i ugnen i cirka 10 minuter i 250 graders ugnsvärme tills de börjat få färg. Låt svalna på galler en liten stund men lämna ugnen på. Låt smöret bli mjukt i rumstemperatur och pressa ner vitlöksklyftan, blanda samman med persilja, salt och svartpeppar. Skåra baguetterna på längden och bred smöret på insidan av skåran. Grädda ytterligare några minuter tills smöret smält och baguetterna fått fin färg. ![]() ![]() ![]()
|
|